Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Kaan Kutlay ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Kaan Kutlay ve beraberindeki heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
30.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Kaan Kutlay ve beraberindeki heyeti kabul etti
28.07.2023

 

 

 

“Küreselleşen dünyada teknolojinin gelişmesiyle toplanan verilerin yönetimi önem kazanmıştır”

 

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabuldeki konuşmasında, teknolojinin gelişmesiyle küreselleşen dünyada toplanan verilerin yönetiminin de önemli olduğuna dikkat çekerek, bu verilerin özel haklara uygun bir şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun kurulmasıyla birlikte yeni bir dönem başladığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, devletin kurum ve kuruluşlarıyla daha da güçlenmesi, devlete güven duyulması, uluslararası ticaretin önünün açılması, yatırımcılara güven verilmesi ve özel bilgilerin korunması için gerekli mevzuatların hazırlanması gerektiğini anlattı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, kurulun devlet kurumlarıyla işbirliği yaparak bilgilerin toplanması ve kurul aracılığıyla kullanılmasının ülkede yaşayanlar, yerleşmeye, çalışmaya ve okumaya gelenler için önemli olduğunu kaydetti

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Kaan Kutlay da konuşmasında kurulun 2007 yılında kurulduğunu, 2019 yılında aktif olduğunu ve 2’nci dönem yönetimin bir süre önce görev aldığını söyledi.

 

 

 

Kaan Kutlay, kişisel verilerin dünyada çok önemli olduğunu, bu nedenle korunması gerektiğine dikkat çekerek, sakıncalı yerlerin eline geçmemesi gerektiğini vurguladı.

Amaçlarının kamu ve özeldeki verilerin toplanması ve kişilerin izni olmadan dağıtımının önüne geçilmesi olduğunu anlatan Kutlay, yaptırım güçlerinin artması için tüzük değişikliği yapılması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

KKTC’nin dünyaya açılmasının önemine dikkat çeken Kutlay, yurtdışındaki firmaların ülkede iş yapması amacıyla verilere ihtiyacı olduğunu, bu veriler için ücret karşılığında izin transfer ruhsatı alınması gerektiğini aktardı.

 

 

Şartlardan dolayı kurulun aktif hale gelmediğini dile getiren Kutlay, veri toplamak için kurula başvurulması gerektiğini, tüzüklerin hazırlanınca kurulun daha aktif olacağını kaydetti.

 

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kisisel-verileri-koruma-kurulu-baskani-kaan-kutlay-11345

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.