Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duşanbe şehrinde kil ve seramik ürünleri üretimi, hafif tuğla ve kireç üretimine yönelik işletmelerin temel taşının atılması

Duşanbe şehrinde kil ve seramik ürünleri üretimi, hafif tuğla ve kireç üretimine yönelik işletmelerin temel taşının atılması
REKLAM ALANI
02.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Duşanbe şehrinde kil ve seramik ürünleri üretimi, hafif tuğla ve kireç üretimine yönelik işletmelerin temel taşının atılması

 

2023 , Duşanbe şehri

31 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ve Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Başkan Duşanbe Şehri Muhterem Rüstem Emomali, İsmaili Somoni ilçesinde kil ve seramik ürünleri, hafif tuğla ve kireç üretimine yönelik işletmelerin inşasının temelini attı.

 

 

 

 

Bu işletmeler, çeşitli ve güzel seramik türleri, binaların farklı bölümlerini dekore etmek için seranit ve hafif tuğlalar (gaz blokları) dahil olmak üzere inşaat malzemelerinin üretiminin yapıldığı Rudaki Caddesi üzerinde inşa edilmiştir.

Projeye göre bu tesis, 8 hektarı fabrikanın inşasına, 2 hektarı da hammadde depolamaya yönelik olmak üzere 10 hektarlık bir alan üzerine inşa edildi.

 

 

 

Duşanbe şehrinde kil ve seramik ürünleri, hafif tuğla ve kireç üretimine yönelik fabrikalar dünyanın önde gelen teknolojisi temel alınarak inşa edilmiş olup, doğayı korumak ve çevreye etkisinin düşük olması amacıyla tüm çevre standartları dikkate alınmıştır. hesap.

Sunumda işletmelerin kurulduktan sonra 3 milyon metrekare kil yani seramik, 3 milyon 500 bin metreküp seramik ürün (seranit), 200 bin metreküp seramik üretebilecek kapasiteye sahip oldukları bilgisi verildi. yılda hafif tuğla (gaz bloğu).) ve 250 bin ton kireç üretmektedir.

Kireçtaşı madenciliği ve işlemesi, bu proje kapsamında Varzob ilçesinin Kharangon köyünde inşa edilecek ayrı bir işletmede gerçekleştirilecek. Kireçtaşı üretim tesisi, kireçtaşı madeninin yakınında 4 hektarlık arazi üzerine kurulacak ve üretim döngüsünün tam olarak uygulanmasına ve yerel hammaddelerin etkin kullanılmasına katkı sağlayacak.

 

 

 

Bu tesis kapalı anonim şirket “Santiles” tarafından inşa ediliyor. Bu işletmelerin inşaatı ve işletmeye alınmasının ardından 520’den fazla kişi 2 vardiyada kalıcı bir işe ve iyi bir maaşa sahip olacak.

Ayrıca ülkede işletmelerin kurulmasıyla kil ve seramik ürünleri ile hafif tuğla üretimine geçilecek, ülkedeki kireç üretim hacmi önemli ölçüde artacaktır.

 

 

 

 

Gelecekte bu işletmelerde üretilecek ürünler ithal ikamesidir. Ülkede inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği dönemde bu tür ürünlere yönelik yurt içi talep de artıyor.

Projeye göre gelecekte şirketin ürün listesinin tamamının ihraç edilmesi bekleniyor.

Kil ve seramik ürünleri, hafif tuğla ve kireç üretimine yönelik işletmelerin ağırlıklı olarak ülkenin maden yataklarından çıkarılan ve temin edilen yerli hammaddeler temelinde faaliyet gösterdiğine dikkat edilmelidir.

Beş yıllık sanayi kalkınma planlarının uygulanması amacıyla inşa edilen işletmelerin inşası ve devreye alınması, modern teknik ve teknolojilerin ülkeye getirilmesine, modern altyapının oluşturulmasına, iç pazarın yerli ürünlerle zenginleştirilmesine, ülkenin ihracat potansiyelinin artması ve yeni kalıcı işlerin yaratılması.

 

 

 

 

Bu girişim aynı zamanda yerel hammaddelerin tam olarak işlenmesine ve nihai ürünlerin ülkenin doğal kaynakları kullanılarak üretilmesine de zemin hazırlıyor.

Sunum sırasında Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, bu işletmelerin zamanında inşa edilmesi ve faaliyetlerinin en modern ileri dünya teknolojisi temelinde uygulanması için yetkililere faydalı talimatlar ve tavsiyeler verdi.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31388?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.