Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

JAPONYA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ AJANSI JICA’DAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E ZİYARET

JAPONYA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ AJANSI JICA’DAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E ZİYARET
REKLAM ALANI
25.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

BÜLTEN NO : 392
TARİH : 25.07.2023
HABER BAŞLIĞI : JAPONYA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ AJANSI JICA’DAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E ZİYARET

 

 

 

 

 

 

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) teknik heyeti geçtiğimiz günlerde Japonya’da temaslarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret ederek 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için taziyelerini ilettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Japonya temaslarının ardından kente gelen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) teknik heyeti Başkan Beyazgül’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve can kayıplarına neden olan depremlerden ötürü taziyelerini ileten teknik heyet, Şanlıurfa’da yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında Başkan Beyazgül ile bir süre istişarelerde bulundular.

Nazik kabulleri için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkürlerini ileten JICA Teknik heyeti, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılabilecek projeler hakkında da Afet Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Karatüme ile sürekli temas halinde olduklarını ifade ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise geçtiğimiz günlerde Japonya’da temaslarda bulunduklarını ve bölgede depremlerle ilgili geliştirilen teknolojileri yakından görme fırsatı bulduklarının altını çizdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL “JAPON HALKINA VE JICA HEYETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Japon halkının her zaman Türkiye’nin yanında yer aldığına dikkati çeken Başkan Beyazgül, “ Birkaç gün önce bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Japonya’daydım. Orada JICA heyeti ile de görüşme fırsatımız oldu. Orada da japon hükümetine ve JICA heyetine teşekkürlerimizi ilettik. Kobe’de yaşanan depremin ardından Japonya hükümeti çok önemli dersler çıkarmışlar. Bugüne kadar da unutturmamışlardır. Kendileri unutmadıkları gibi aynı felaketi yaşan diğer ülkelerin de buradan ders çıkarmak için çok önemli teknik çalışmalar yapmışlar. Japonya’da Kobe’de çocukların nasıl bilinçlendirildiğini gördük. Japonya’da JICA heyeti misafirperverliğini göstererek ev sahipliği yaptılar. İnşallah biz de heyetimize layık bir ev sahipliği yapmış oluruz.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “BELEDİYEMİZİN JICA İLE İLİŞKİLERİ OLUMLU YÖNDE DEVAM EDİYOR”

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyetinin ziyaretlerimden ötürü teşekkür eden Başkan Beyazgül, “JICA Heyeti bizleri ziyarete geldiler. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Japonya’daydım. Orada JICA heyetini de ziyaret ettik. Japonya’da Kobe kentine gittik. Orada temaslarımız ziyaretlerimiz oldu. Orada bizlere ev sahipliği yapan hem Japon halkına hem de JICA’ya bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni çalışmalarımız olacak yine belediyemizle ilgili heyet daire başkanlarımızla genel müdürlerimizle bir çalışma olacak. Bu çalışmalarda yeniden neler ele alınabilir, hangi hususlarda destek alınabilir gibi konularda birlikte istişare edilip görüşülecek. Türkiye’nin Japonya ile Büyükşehir Belediyemizin JICA ile ilişkileri çok olumlu yönde devam ediyor. JICA’ya geçmişten bu yana yaşadığımız deprem sonrası ve sel sonrası yanımızda olmalarından dolayı bu felaketlerin acılarını bizimle paylaşmalarından dolayı felaketin ardından desteklerinden ötürü kendilerine bir defa daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

JICA HEYETİNDEN BAŞKAN BEYAZGÜL’E TEŞEKKÜR

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyeti ise nazik kabulleri ve misafirperverlikleri için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkürlerini iletti. Ziyaretin ardından günün anısına Başkan Beyazgül tarafından heyete çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Video Linki:

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak
Kullanıcı Adı : basinftp
Şifre : basin63

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.