Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duşanbe şehrinin İsmail Somoni ilçesinde 53 No’lu genel ortaöğretim kurumu binasının açılışı

Duşanbe şehrinin İsmail Somoni ilçesinde 53 No’lu genel ortaöğretim kurumu binasının açılışı
REKLAM ALANI
02.09.2023
A+
A-

 

 

Duşanbe şehrinin İsmail Somoni ilçesinde 53 No’lu genel ortaöğretim kurumu binasının açılışı

2023 , Duşanbe şehri

31 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ve Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Başkan Duşanbe Muhterem Rüstem Emomali, başkentin İsmaili Somonii ilçesinde 53 numaralı genel orta öğretim kurumunun güzel ve modern binasının açılışını yaptı.

 

 

 

Eğitim kurumu, 0,76 hektar alan üzerinde dünya standartlarına uygun olarak inşa edilmiş ve iki vardiyada 2400 öğrenci için tasarlanmış, birbirine bağlı 4 katlı 5 binadan oluşmaktadır.

Okulda kimya, fizik, matematik, biyoloji, coğrafya, dil sınıfları, resim, kız ve erkek öğrenciler için işçilik eğitimi, bilgisayar sınıfı, askeri savunma eğitimi, müzik ve koreografi salonu, laboratuvarlar, salonlu kütüphane olmak üzere 50 geniş derslik bulunmaktadır. okuma odası, elektronik kütüphane, kurum öğretmenleri ve çalışanları için ofisler, psikolog, tıp merkezi ve diğer yardımcı tesisler.

 

 

 

Eğitim kurumunun derslikleri, “Yirmi yıllık öğrenme ve alanda doğal, kesin ve matematiksel konuların geliştirilmesi” hedeflerinin uygulanması çerçevesinde elektronik tahtalar, projektörler ve modern okuma ekranları dahil olmak üzere gerekli ekipmanlarla donatılmıştır. Bilim ve Eğitimin 2020’den 2040’a kadar geliştirilmesi ve öğrencilere iyi öğrenme koşulları sağlanması. Bu ekipmanların iyi öğrenilmesi amacıyla okulun bilgisayar sınıfına ek parçalar ve elektronik panolar yerleştirilmiştir.

Eğitim kurumunun modern kütüphanesi eğitim ve sanat literatürü ile donatılmış olup, öğrencilerin yerli ve yabancı şairlerin ve şairlerin zengin eser koleksiyonuna ulaşabilmeleri için öğrenciler için yüksek hızlı internete bağlı ayrı bir elektronik kütüphane salonu oluşturulmuştur. yazarlar. Okul kütüphanesinin okuma salonu 160 kişiliktir.

Kız ve erkek öğrenciler için gerekli donanıma sahip olan çalışma sınıflarında öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde marangozluk, oymacılık, milli elbise dikimi öğreniyor, çeşitli yemekler hazırlıyor. Sanatseverler ve sanatla ilgilenenler için resim ve müziğin nüanslarının öğretildiği ayrı bir sınıf oluşturuldu.

Pek çok amacı olan çocukları okula hazırlamak amacıyla eğitim kurumunda çocuk gelişim merkezi de kuruldu.

 

 

 

Okul mutfağı günümüz gereksinimleri dikkate alınarak inşa edilmiş olup, 300 kişilik olup, öğretmenler ve kurumun diğer çalışanları için ayrı bir odaya sahiptir. Kurumun toplantı salonu, ulusal ve modern mimarinin karakteristik sanatına uygun olarak dekore edilmiş olup, çeşitli etkinliklerin yapılmasına son derece uygundur. Bu salon 500 sandalyeye sahiptir ve kaliteli masa, sandalyeler ve diğer modern ekipmanlarla donatılmıştır.

Genç nesillere sağlıklı yaşam tarzını kazandırmak ve çeşitli spor türlerini teşvik etmek amacıyla okula 210 koltuklu muhteşem ve ferah bir spor salonu inşa edildi. Spor salonu futbol, ​​voleybol ve basketbol maçlarına yönelik olup, soyunma odaları modern olanaklara sahiptir.

 

 

 

Okulda 60’tan fazlası uzman olmak üzere 80 kişi öğretmen olarak görev yapmakta ve mevcut imkanlarla öğrencileri vatanseverlik, kendini tanıma ve bilim ruhuyla yetiştirmektedir.

Ulusun lideri Emomali Rahmon’un eğitim politikasına dayanan yeni bilgi portalı, devletin bağımsızlığının 35. yıldönümünü kutlamak için yapıcı önlemlerin ve Duşanbe şehrinin yürütme organının liderliğinin yapıcı eylemlerinin devamı niteliğindedir. Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin finansmanı, “Ortaokulların Yenilenmesi ve İnşaatının Devam Ettirilmesi” projesinin uygulama grubu tarafından modern bir tasarımla inşa edilmiş ve uluslararası standartlara uygundur.

 

 

 

 

Yeni eğitim kurumu, Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin Bilgi Günü arifesinde ve Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Bağımsızlığının 32. yıldönümünü gençlere kutlamak için değerli bir hediyesidir ve eğitimin ilerleyişine tanıklık etmektedir. başkentte eğitim.

Milletin Başkanı Sayın Emomali Rahmon’un talimat ve talimatları doğrultusunda, Duşanbe Şehri Başkanı Sayın Rustam Emomali’nin girişimiyle ülkenin başkentinde yeni eğitim kurumları ve ek binaların inşası sürüyor. hızlıca.

Sadece bugün ülkenin Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon ve Duşanbe Şehri Başkanı Rustam Emomali’nin katılımıyla ülkenin başkentinde 3 bin 380 koltuklu 6 orta öğretim kurumu ve 350 kişilik 2 okul öncesi kurumunun bulunduğunu belirtmekte fayda var. insanlar kullanılmaya başlandı.

Ayrıca Duşanbe’de Tacikistan Cumhuriyeti’nin Devlet Bağımsızlığının 35’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Hükümetin desteği ve sürekli ilgisi sonucu 13 bin 716 öğrenciye tek vardiyada eğitim verecek 13 eğitim kurumunun inşaatı devam ediyor. ülkeyi eğitim alanına taşıdık.

 

 

 

Okulun inşaat ve taahhüt işleri, açık anonim şirket “SANIIOSP Bilimsel Araştırma ve Tasarım Araştırma Enstitüsü” projesine göre “Hamsafar” limited şirketinin 160’tan fazla uzmanının katılımıyla belirlenen sürede tamamlandı. “. Kuruma ayrı enerji hattı döşendi ve her biri 250 kW kapasiteli iki adet transformatör kuruldu.

 

 

 

 

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, yeni inşa edilen okulda yaratılan fırsatlarla tanıştıktan sonra, inşaat işlerinin düzeyini ve kalitesini büyük ölçüde takdir etti ve yaratıcı önlemler ve modern bir okulun inşası sürecine katkıda bulunan yerli uzmanlara şükranlarını dile getirdi. .

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Duşanbe şehrinin İsmaili Somoni ilçesindeki 53 No’lu Genel Ortaöğretim Kurumunun öğretmenlerine yüksek sorumluluk duygusu, gençleri vatanseverlik ruhuyla eğitmek için mevcut koşulları etkin bir şekilde kullanma konusunda rehberlik etti. , öz farkındalık ve ulusal gurur.

Facebook

kaynak:http://www.president.tj/node/31387?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.