Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duşanbe şehrinde özel spor salonu “Kalam”ın açılışı

Duşanbe şehrinde özel spor salonu “Kalam”ın açılışı
REKLAM ALANI
03.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Duşanbe şehrinde özel spor salonu “Kalam”ın açılışı

.2023 , Duşanbe şehri

31 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Başkanı ile birlikte törene katıldı. Duşanbe Şehri Muhterem Rüstem Emomali, başkentin İsmail Somoni semtinde “Kalam” özel spor salonunun açılışını yaptı.

 

 

 

 

Bu tesis 4 katlı olup, Limited Sorumluluk Şirketi “Decor Invest” uzmanları tarafından mimari standartlara uygun olarak inşa edilmiştir.

 

 

 

 

Spor salonu 650 öğrenci kapasiteli olup, uluslararası standartlara uygun eğitim koşulları sağlanmaktadır. Tesis, derslerin yürütülmesi için elektronik tahtalarla donatılmış 27 geniş ve güzel sınıfa sahiptir.

Bilim ve eğitim okulu, kimya, fizik, 2 bilgisayar sınıfı ve kız ve erkek çocuklar için iş eğitimi için ayrı sınıflar dahil olmak üzere 6 iyi donanımlı dersliklerden oluşmaktadır.

 

 

 

Spor salonu kütüphanesinde öğrencilerin belirli zamanlarda etkin olarak kullandıkları 20 koltuklu, 2.000 adet sanat kitabı ve 1.500 adet teknik kitap bulunmaktadır.

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon’a, “Bilim ve eğitim alanında doğa bilimleri, kesinlik ve matematiğin yirmi yıllık çalışma ve gelişimi” hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla aynı zamanda özel spor salonu “Kalam”da olduğu bilgisi verildi. 2020-2040 yılları için geniş bir fırsat var.

Bu amaçla teorik kimya ve fizik derslerinin verileceği, gerekli tüm cihaz ve görsel yardımcıların bulunduğu 2 ayrı laboratuvar inşa edilmiştir. Öğrenciler bu imkanları kullanarak çeşitli kimyasal deneyler yaparak bilgilerini geliştiriyorlar.

Modern bilgisayarlar ve yüksek hızlı İnternet ile donatılmış bilgi teknolojisi sınıfları bu alanın nüanslarını incelemeye yardımcı olur.

 

 

 

 

Yarışma usulüyle 40 öğretmen işe alınmış olup, çalışmaları için 4 ayrı çalışma odası sağlanmıştır.

Spor salonunun güzel ve modern toplantı salonu 130’dan fazla sandalyeye sahiptir ve mutfağı aynı anda 60’tan fazla öğretmen ve öğrenciye hizmet verebilmektedir.

Kurumun birinci katında mevcut gereksinimler ve standartlar dikkate alınarak beden eğitimi dersleri ile voleybol ve basketbol müsabakalarının yürütülmesi için gerekli koşulları sağlayan geniş bir spor salonu inşa edilmiştir.

Aynı zamanda kurumun dördüncü katında küçük futbol oynamak için 60 koltuklu açık spor sahası inşa edildi.

Kurumun ayrıca teknik oda, kulüplerin tutulduğu ayrı odalar, arşiv ve günün ihtiyacı olan tabip odası gibi yardımcı odaları da bulunmaktadır.

 

 

 

 

Eğitim alanındaki yeni tesislerin, milletin büyük lideri Emomali Rahmon’un yapıcı ve eğitimsel politikasına göre inşa edildiğini ve burada eğitimin uluslararası standartlara uygun olarak yürütüldüğünü vurgulamak gerekir.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, bu yeni eğitim kurumunda yaratılan koşullara aşina olduktan sonra, öğrencilerin vatanseverlik ve öz farkındalık ruhuyla yetiştirilmesi, modern bilimlerin öğrenilmesi ve modern bilimlerin öğrenilmesi konusunda yetkililere faydalı talimatlar ve tavsiyeler verdi. gençlerin dil becerilerini geliştirmek.

 

 

 

 

Öğretim kadrosu, 2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılı arifesinde, yeni kurumu Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin değerli bir hediyesi olarak değerlendirerek, eğitim kalitesinin artırılması yönünde büyük bir sorumlulukla çalışacaklarına söz verdi.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31390?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.