Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Tacikistan’ın Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçisinin itimatnamesini kabul etti

İlham Aliyev, Tacikistan’ın Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçisinin itimatnamesini kabul etti
REKLAM ALANI

 

 

 

 

İlham Aliyev, Tacikistan’ın Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçisinin itimatnamesini kabul etti

2023,

 

 

 

İlham Aliyev, Tacikistan’ın Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçisinin itimatnamesini kabul etti

18 Ağustos’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhuriyeti’nin yeni atanan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi İlkhom Abdurakhmon’un ülkemize itimatnamesini kabul etti.

 

 

 

Büyükelçi, güven mektubunu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e sundu.

Devlet başkanımız büyükelçi ile görüştükten sonra Azerbaycan ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin kardeşçe ve dostane olduğunu vurgulayarak, hükümet üyeleri, parlamentolar ve kamu kuruluşları aracılığıyla sürekli temaslar ve karşılıklı ziyaretler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan’a yaptığı resmi ziyareti memnuniyetle hatırlatarak, ziyaret çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmelerde belirlenen hedeflere ulaşılması yönünde istikrarlı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Devlet başkanı Tacikistan’a yaptığı ziyarette bu ülkenin ve Duşanbe’nin gelişimine tanık olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

Ekonomi, ticaret, ulaştırma, lojistik ve diğer alanlarda ikili işbirliğinin daha da genişletilmesi için birçok girişimin olduğuna işaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı, ülkelerimiz arasındaki ortaklık ilişkilerinin güçlendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ve Tacikistan bölgeleri arasındaki işbirliğinin ve şehirler arası doğrudan ilişkilerin oluşturulmasının önemini dile getirdi.

 

 

 

Büyükelçi öncelikle Tacikistan Devlet Başkanı Emomali Rahmon’un selamlarını devletimizin başkanına iletti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tebrikler için teşekkürlerini iletti, Tacikistan Cumhurbaşkanı’na selamlarının iletilmesini istedi ve Cumhurbaşkanı İmamali Rahmon’u Azerbaycan’a resmi ziyarete davet etti.

 

 

 

Büyükelçi Ilkhom Abdurakhmon, devlet başkanımızın Tacikistan ziyareti sırasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok önemli ve etkili görüşmeler yapıldığını vurgulayarak, çeşitli düzeylerde meclis başkanlarının ziyaretlerinin önemine dikkat çekti, son görüşmeyi hatırlattı hükümetler arası komisyonun, ülkelerimizin uluslararası kuruluşlar çerçevesinde başarılı bir şekilde işbirliği yaptığına vurgu yaptı.

 

 

 

 

Ilkhom Abdurakhmon, Bakü ile Duşanbe arasında direkt uçuşların açılmasının turizm alanındaki işbirliğimizin gelişmesine ciddi bir ivme kazandıracağını kaydetti. Azerbaycan’ın hızlı gelişmesi, Bakü’nün güzelliği ve şehrin mimari tarzının kendisini derinden etkilediğini söyledi.

Büyük boyutlu resimler
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/60863

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.