Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ampute Futbol Millî Takımı’nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ampute Futbol Millî Takımı’nı kabul etti
REKLAM ALANI
03.11.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ampute Futbol Millî Takımı’nı kabul etti

 

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ampute Futbol Millî Takımı’nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen ve yönetim kurulu üyeleri ile Ampute Futbol Millî Takımı teknik heyeti ve futbolcularını Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Başarılarıyla Türk milletine yaşattıkları sevinç için tüm ekibi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Her birinizi alınlarınızdan öpüyorum. Ampute Millî Takımımız, uluslararası alanda elde ettiği zaferlerle ülkemizin iftihar kaynaklarından biri hâline gelmiştir. Tokyo Paralimpik Olimpiyatlarında engelli kardeşlerimiz adlarını tarihimize altın harflerle yazdırmıştı. Geçen yıl da Ampute Millî Takımımız, Gaziler Günü’nde ikinci kez Avrupa Futbol Şampiyonu olmuştu. Yakaladığınız bu ivmeyi hamdolsun 2022 Dünya Kupası’nı da kazanarak âdeta taçlandırdınız. Bu tarihî başarının İstanbul’umuzun ev sahipliğinde yaşanması, şüphesiz bizleri daha da sevindirmiş, daha çok gururlandırmıştır.”

Zaferde emeği olan futbolcular, teknik heyet ve yöneticilerin ülkeye ve millete özel bir hediye verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekibin başarılarının devamını diledi.

“SİZLERİ HER ALANDA DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yönetim, teknik heyet ve futbolcuları başarılarından dolayı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İnşallah bundan sonra da sizlerin yanında olmaya, sizleri her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Bakanlığımızın ve federasyonlarımızın sizlerin başarısı için sergiledikleri çabaları takdirle takip ediyorum. Ampute Millî Takımımızın da taşıdıkları sorumluluğun bilinciyle hareket ve mücadele ettiklerini görmekten memnuniyet duyuyorum. Sizler başarıya giden yolun önce zihinlerdeki engelleri aşmaktan geçtiğini tüm dünyaya gösteriyorsunuz. Zorluklara rağmen kazandığınız her zaferle bize yaşattığınız mutluluklar yanında engelli kardeşlerimize de ilham kaynağı oluyorsunuz.”​​​​​​​

Kabulde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de hazır bulundu.

 

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/141458/cumhurbaskani-erdogan-ampute-futbol-mill-takimi-ni-kabul-etti

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.