Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ başkanlığındaki Yakın Doğu Üniversitesi araştırma ekibini kabul etti:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ başkanlığındaki Yakın Doğu Üniversitesi araştırma ekibini kabul etti:
REKLAM ALANI
17.12.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ başkanlığındaki Yakın Doğu Üniversitesi araştırma ekibini kabul etti:

 

“Yürütülen bilimsel çalışmalar, KKTC ve Kıbrıs Türk halkının önünde umut ışığı olmaktadır”

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya’da gerçekleşen Türk Mikrobiyoloji Kongresi’nde başarı elde eden salgın hastalıklara yönelik araştırma raporunu takdim etmek üzere Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ başkanlığındaki Yakın Doğu Üniversitesi araştırma ekibini kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde kurulan çalışma gruplarında bilimsel çalışmaların yol gösterici olduğuna işaret ederek bilimsel ve matematiksel modelleme çalışmaları ile pandemi sürecinde birlik içinde çalışarak bir yol belirlediklerini ve önemli kararları en iyi değerlendirmelerde bulunup alınan bazı risklere rağmen sonuçlarının olumlu olarak yansıdığını gördüklerini anlattı.

Bilimsel temelli birtakım öngörüler sayesinde bilinmeyen bir süreç olan Covid-19 sürecini en iyi şekilde ülke olarak yönettiğimizi dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Yapmakta olduğunuz bilimsel çalışmaların KKTC’nin geleceği bakımından önemini paylaşmak istiyorum ve şahsınızda tüm ekibinizi kutluyorum” dedi.

YDÜ’nün ülkenin ekonomisine ve sosyal yapısına verdiği hizmetlerin yanı sıra, hastane ve laboratuvar etrafında yapılan çalışmaların, yayımlanan makaleler ve uluslararası temasların KKTC adına olumlu gelişmeler olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, tüm bu çalışmaların hem bilimsel açından hem de haksız ambargolara rağmen ülke tanıtımına yönelik büyük önem arz ettiğini kaydetti. “Bu değerli çalışmalar, KKTC ve Kıbrıs Türk halkının önünde umut ışığı olmaktadır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, sunulan bilimsel araştırma raporunu inceleyeceğini söyledi ve Türk Mikrobiyoloji Kongresi’nde elde edilen başarının önemine değinerek araştırma ekibini ve tüm katkı koyanları tebrik etti.

Yakın Doğu Üniversitesi araştırma ekibinin çalışmaları hakkında bilgi aktaran Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Covid-19 sürecini en başarılı şekilde atlatan ülkeler arasında olduğumuza işaret ederek ekim ayında YDÜ’de Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti ile birlikte yapılan “Salgın Hastalıklar Sempozyumu’nun” Cumhurbaşkanı Tatar’ın da katılımıyla gerçekleştiğini anımsattı ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın bilime ve bilim insanlarına değer vermesinin önemine dikkati çekti. Geçtiğimiz ay Antalya’da düzenlenen Türk Mikrobiyoloji Kongresi’nde Yakın Doğu Üniversitesi ve KKTC’yi temsilen 10 araştırmacıyla katıldıklarını aktaran Şanlıdağ, gerçekleşen kongrede ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini ve araştırmalardan birisinin en iyi üçüncü araştırma ödülüne layık görüldüğünü belirtti. Şanlıdağ ayrıca kongrede sunulan ve gelecekte büyük salgınlara neden olabilecek virüsleri ortaya koydukları araştırmanın raporunu da Cumhurbaşkanı Tatar’a takdim etti.

Dosya Adı

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-prof-dr-tamer-sanlidag-baskanligindaki-yakin-dogu-10513

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.