Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Başkan Durum Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı

Başkan Durum Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı
REKLAM ALANI
28.01.2024
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Astana, Kazakistan

Başkan Durum Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı

2024

Almatı şehri

 

 

 

Devlet başkanı, metropolün yaşamı hakkında gerçek zamanlı bilgi almanızı sağlayan Almatı Durum Merkezi’ni denetledi.

 

 

 

Şehir akim Erbolat Dosayev, Kassym-Jomart Tokayev’e merkezin Büyük Veri analizine ve Açık Veri konseptinin uygulanmasına dayalı kaliteli kararlar almak için etkili bir araç olacağını söyledi.

 

 

 

Merkez, şehir yaşamının tüm yönleriyle ilgili verileri toplamanıza ve analiz etmenize, nüfusu bilgilendirmenize ve şehir yetkilileri tarafından sakinlerden geri bildirim almanıza olanak tanır. Şu anda Almatı Durum Merkezi şehir yaşamının tüm alanlarını kapsayan 53 modülden oluşuyor. Veri toplama 50’den fazla kuruluşun yanı sıra eyalet ve şehir bilgi sistemlerinden (Ulusal İstatistik Bürosu web sitesi, “Ceza Suçları Haritası”, “Servis 109”, “Birleşik Video İzleme Sistemi”, “Sergek”) gerçekleştirilmektedir. , “Onay”, Büyükşehir, DES vb.).

 

 

 

Başkanın talimatları doğrultusunda çocukların güvenliğine özel önem veriliyor. 2023 yılında Almatı’da ilk kez tüm devlet okulları ve anaokullarında kapsamlı güvenlik sistemleri devreye alındı. Devlet başkanına sistemin 4 bileşenden oluştuğu bilgisi verildi: dijital gözetleme kameraları, panik butonları, yangın güvenlik sistemleri, Face ID’li özel turnikeler.

 

 

 

 

– Yapay zeka vatandaşların ve özellikle Almatı sakinlerinin refahını iyileştirmeye hizmet etmelidir. Bu nedenle yapay zeka araçlarını tanıtma planlarınızı destekliyorum. Bu ilk. İkinci olarak şehirdeki ulaşım durumuna özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Bu çıplak gözle görülebilir. Çok acil bir sorun. Yapay zekanın oynayacağı rol tam da burasıdır. Ve elbette güvenlik. Güvenlik her şeyden önce gelmeli” dedi Kazakistan’ın lideri.

 

 

 

Daha sonra Başkan metropolün ulaşım sisteminin gelişimine ilişkin bir rapor dinledi.

Kassym-Jomart Tokayev’e, 2025’ten sonra toplu taşımanın tamamen gazlı ve elektrikli çekişe geçmesine ilişkin talimatlarının uygulanmasına ilişkin bilgi verildi. Akimat’ın bildirdiği gibi önümüzdeki iki yıl içinde belediye toplu taşıma filosunun tamamının yenilenmesi gerekiyor. 11 yıl aradan sonra ilk kez troleybüs filosunun yenilenmesine başlandı.

 

 

 

Şehirdeki yol inşaatının hacmi artıyor. Almatı’da 2023 yılında 70 caddede 25 km yeni yol inşa edildiyse, bu yıl 136 caddede 70 km’lik yeni yol yapılması planlanıyor. Ortalama onarım kapsamındaki yol uzunluğunun 2023 yılında 200 km’den 2024 yılında 250 km’ye çıkarılması planlanıyor.

 

 

 

Başkanın şehrin Almatı aglomerasyonu ile ulaşım bağlantısını sağlamaya yönelik talimatlarının uygulanması kapsamında, ulaşım kavşaklarının inşaatı devam ediyor ve şehir sınırları yönünde radyal yollar inşa ediliyor. Bu yılın sonuna kadar Saina ve Monke bi sokaklarının kesiştiği noktada ve ayrıca Seifullin ve Zhansugurov caddelerinin kesiştiği noktada bir kavşak yapılması planlanıyor.

 

 

 

Devlet başkanına, temeli yüksek hızlı toplu taşıma olacak, sürdürülebilir bir ulaşım çerçevesi oluşturmak için sistematik bir karar alındığı bilgisi verildi. Yeni metrobüs, hafif raylı sistem ve metro hatlarının oluşturulması, modern bir metropolün gereksinimlerini karşılayan verimli bir kentsel hareketlilik modeline geçmemizi sağlayacaktır. Bu çalışma kapsamında yeni bir Kalkaman metro istasyonunun açılması ve Barlyk pazarına giden metronun üçüncü etabının inşaatına başlanması, ayrıca metronun kuzey ve doğu yönlerinde geliştirilmesine yönelik projelerin uygulanmasına başlanması planlanıyor. Ayrıca Tole Bi Caddesi boyunca ilerleyecek ve Almatı’nın batısı ile doğusunu birbirine bağlayacak ilk LRT hattının (26 km) hizmete açılması planlanıyor.

 

 

 

 

Raporu dinledikten sonra Kassym-Jomart Tokayev, şehrin ulaşım sistemini geliştirmeye yönelik projelere destek verdi. Ona göre, bunların uygulanması Almatı’nın yatırım çekiciliğinin artmasına katkıda bulunacak ve vatandaşların yaşam kalitesinin iyileşmesini sağlayacak. Bu bağlamda Devlet Başkanı, ilgili belgelerin hazırlanmasının hızlandırılması ve projelerin uygulamaya başlanması çağrısında bulundu.

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-oznakomilsya-s-rabotoy-situacionnogo-centra-2505110

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.