Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TEŞEKKÜRLER DAĞISTAN, TEŞEKKÜRLER RİZVAN KURBANOV

TEŞEKKÜRLER DAĞISTAN, TEŞEKKÜRLER RİZVAN KURBANOV
REKLAM ALANI

TEŞEKKÜRLER DAĞISTAN,
TEŞEKKÜRLER RİZVAN KURBANOV

6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve Gaziantep şehirlerinde gerçekleşen büyük deprem tüm Türk halkını oldukça derinden etkiledi. Ülkenin 10 ilinde gerçekleşen yeraltı sarsıntıları ve yüzlerce artçı sarsıntı hissedildi. 50 binden fazla insan vefat etti, binlerce insan yaralandı. Bu felaket tüm ülkede bir seferberlik halinin oluşmasını sağladı. Dini, dili ve görüşü fark etmeksizin ülkenin her yerinden insanlar yurttaşlarına yardım etmek için bir araya geldi. Türk hükümeti yıkılan ve zarar gören binalar hakkında hemen işe koyuldu ve bir daha böyle bir acıyla karşı karşıya kalmamak için elinden geleni yapmaya başladı.

 

Elbette ki dost ülkemiz Rusya Federasyonu da bu duruma sessiz kalmayarak ayrıca Dağıstan üzerinden Türkiye’ye depremzedeler için tam 500 ton insani yardım yükü gönderdi. Depremin ilk gününden itibaren toplanan halk ülkenin çoğu yerinden yardım çağrısına karşı bir an olsun tereddüt etmeden yardım etmeye hazır hale geldi. Rusya Federasyonu Devlet Duması Milletvekili Rizvan KURBANOV bu yardım fikrini en başta ortaya atan ve harekete geçen oldu. “Temiz Kalp” vakfının kurucu başkanı olarak tonlarca insani yük organize etmişti. Dağıstan’dan ünlü hayırsever Gazimagomed GAZİMAGOMEDOV da odun ateşinde pişen pilavıyla 20 binden fazla insanı doyurdu. Türkiye’ye 23 konvoy tır ve binlerce ton insani yük toplandı. İlk yardım malzemeleri, uzun ömürlü gıdalar, yiyecek içecekler, ilaçlar ve jeneratörler depremzedelere yardım için toplandı. Aynı zamanda Kizlyar şehri belediye başkanının Pres-Sekreteri Selminaz SALİKHOVA da bu yardım için medya görevini üstlenerek tüm ülkeye haber yayılmasını sağladı. Dağıstan, Moskova, Saint Petersburg, Astrakhan, Surgut ve ülkenin diğer şehirlerinden yardım çağrısına yüzlerce insanın geldiğini biliyoruz.

Tüm Dağıstan ve Rusya’dan toplanan yardımlar Gürcistan üzerinden Türkiye’ye ulaştı. Bu zor günlerde tüm yurttaşların beraber yardım için toplanmasının yanı sıra dost ülkelerden de Türkiye’ye yardım için insanların seferber olduğunu görmek, halk için çok mutluluk verici. Ne kadar fikir ayrılıkları ve benzer şeyler yaşansa da kara günlerde her zaman birlikte olmayı başarabiliyorlar. Rusya Devlet Duması Milletvekili Rizvan KURBANOV şahsiyetinde depremzedelere yardım için sessiz kalmayan herkese teşekkür ederiz. Türk halkı yapılan yardımı asla unutmayacak ve dostluk ilelebet sürecektir.

Marizhat AKHMEDOVA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.