Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, BM Genel Sekreter Yardımcısı Vladimir Voronkov’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, BM Genel Sekreter Yardımcısı Vladimir Voronkov’u kabul etti
REKLAM ALANI
16.07.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, BM Genel Sekreter Yardımcısı Vladimir Voronkov’u kabul etti

2023

 

 

 

Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, BM Genel Sekreter Yardımcısı, BM Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Vladimir Voronkov ve BM Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Komitesi İcra Direktörü Natalia German ile bir araya geldi.

 

 

Devlet başkanı, BM heyetine Astana’da düzenlenen Orta Asya Güvenlik ve İşbirliği Forumu’na katıldıkları için teşekkür etti.

 

 

 

– Katılımınız, bu forumu desteklemenin temel bir unsurudur, özellikle modern dünyada meydana gelen olaylar göz önüne alındığında, bu konferansın gündemine alınan konular çok önemlidir. Biliyorsunuz ki ülkemiz Birleşmiş Milletler Şartı’na kesinlikle bağlıdır. Tüm uluslararası etkinliklerde her zaman bundan bahsediyorum. Diğer tüm BM üye devletlerinin Örgüt Şartı’nda belirtilen ilkelere sarsılmaz bir şekilde bağlı kalması gerektiğine inanıyorum. Kazakistan için BM alternatifi olmayan evrensel bir uluslararası örgüttür. Katılımcı ülkelerin her birinin, faaliyetlerinin iyileştirilmesine uygulanabilir bir katkı yapması gerektiğine inanıyoruz. BM Genel Sekreteri António Guterres’in çalışmalarını çok takdir ediyoruz. Fırsattan yararlanmak Kendisine selamlarımı ve geçmiş olsun dileklerimi iletmenizi rica ederim. Kazakistan’da ise BM’nin çok yönlü faaliyetlerine çok yönlü destek sağlayacağız. Şimdilerde BM Güvenlik Konseyi’nde reform ihtiyacı hakkında çok şey söyleniyor. Bu konunun demokrasi ortamında en detaylı şekilde tartışılmaya değer olduğuna inanıyoruz. Kassym-Jomart Tokayev, ülkelerin her birinin böylesine önemli bir konuda katkıda bulunabileceğini, görüşlerini ifade edebileceğini vurguladı.

Görüşmede bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanması, terör tehditleriyle mücadele konuları ele alındı.

BM temsilcileri, Kazakistan’ın bu alandaki çabalarını takdirle karşıladılar ve ülkemizin BM’nin terörle mücadele gündeminin liderlerinden biri olduğunu vurguladılar.

Vladimir Voronkov, ortak çözümler aramak için diyalog ve güveni yeniden tesis etme platformlarından biri haline gelen Güvenlik Forumu’nun Astana’da düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-zamestitelya-generalnogo-sekretarya-oon-vladimira-voronkova-1465442

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.