Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Rogun” hidroelektrik santralinin 17 numaralı madenindeki çalışmaların ilerleyişini ziyaret etmek

“Rogun” hidroelektrik santralinin 17 numaralı madenindeki çalışmaların ilerleyişini ziyaret etmek
REKLAM ALANI
12.08.2023
A+
A-

 

 

“Rogun” hidroelektrik santralinin 17 numaralı madenindeki çalışmaların ilerleyişini ziyaret etmek

.2023 , Rogun şehri

 

 

 

 

Barışın ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon “Rogun” hidroelektrik santralini ziyareti sırasında 17 numaralı madendeki çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

Projeye göre alümina malzeme 17 Nolu madende işlenip depolanacak. Açık anonim şirket “Tojikhidroelektromontazh” uzmanlarının katılımıyla Lot 2 “Vibuild” yüklenicisi tarafından gerçekleştirilecektir.

 

 

 

 

Projenin gerekliliklerine bağlı olarak betonarme imalatların tamamlanmasının ardından 984 metre kotundan barajın çekirdeğine alümina malzeme serilmesine başlanacak. Bu madende alüminanın işlenmesi için madenin dört bölümüne modern cihaz ve ekipmanlar kurulmuş olup, bu sayede 0-50 ve 0-200 milimetre boyutlarında alümina üretilmektedir. Bu cihazlar saatte 100 ila 400 ton kili işleme kapasitesine sahiptir.

Barajın çekirdeğinde öngörülen alümina malzeme hacmi 7,42 milyon metreküp olup, 1110 metre seviyesine kadar 3,35 milyon metreküp alümina depolanacaktır.

Uzmanlar ve işçiler, maden sahalarında alüminanın işlenmesini ve stoklanmasını plana göre uygulamaya çalışıyor. Çalışmaların başlangıcından bu yana bu madende 600 bin metreküpten fazla alümina işlenerek depolanmıştır.

 

 

 

17 Nolu madenin alt bölgesinde yer alan ST-4, NLO1 su tahliye tünellerinin dalgakıran şaftındaki yapım çalışmalarına bu yılın Temmuz ayında başlandı.

Bu alandaki hafriyat işlerinin proje hacmi 1,5 milyon metreküpü aşıyor ve şimdiden 100 bin metreküpü aşkın iş tamamlandı.

ST-4, HLO1 ve OVS1/2 drenaj tünellerinin çıkışında, projeye göre dağ yamaçlarının güçlendirilmesi dikkate alınarak hafriyat çalışmaları 1.46 milyon metreküpün üzerinde ve şu anda 700 bin metreküpün üzerindedir. metreküplük iş tamamlandı.

Eğimler ankraj takılarak, beton harcı dökülerek ve drenaj boruları döşenerek güçlendirilir.

Proje bazında bu şantiyeye 304 bin 890 metre ankraj döşenecek. Bugüne kadar 30.000 metre AJG ankrajı kuruldu.

Bu bölümde PNA ankrajlarının montajı ise 877 bin 590 metre. Projeye göre toplam beton harcı püskürtme hacmi 139 bin 54 metrekare olup, şu ana kadar 25 bin 365 metrekare beton harcı püskürtüldü.

Şu anda dağın yamaçlarını güçlendirme çalışmaları, onaylı proje ve plan bazında yüksek kalitede yürütülüyor.

 

 

 

 

Açık anonim şirket “Tojikgidroelektromontazh” tarafından “Rogun” hidroelektrik santralinin inşası için 5 bin 800’den fazla çalışan ve mühendis ve 950’den fazla ekipman ve mekanizma seferber edildi.

Ulusun saygıdeğer lideri Emomali Rahmon, barajın çekirdeğinde kullanılan alüminanın işlenmesi ve depolanması yönünde 17 No’lu madendeki işçi ve uzmanların önemli faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özel talimat verdi. Çalışmaların daha da genişletilmesi için yetkililere talimat verildi.

 

 

 

 

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon’un talimatlarına dayanarak, Rogun hidroelektrik santralindeki temel çalışmalarını güçlendirmek için, açık anonim şirket “Tojikhidroelektromontazh” inşaat için modern ekipman ve mekanizmalar ithal etti ve bunlardan 100’den fazlası inşa edildi. burada sunulan

Modern ekipman, taşıma kapasitesi 25 ila 90 ton olan taş ve çakıl işleri için tasarlanmıştır.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31191?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.