Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mastchoh bölgesindeki “Arvis Zelal Textile” LLC’nin üretim süreci ile tanışma

Mastchoh bölgesindeki “Arvis Zelal Textile” LLC’nin üretim süreci ile tanışma
REKLAM ALANI
08.07.2023
A+
A-

 

 

 

Mastchoh bölgesindeki “Arvis Zelal Textile” LLC’nin üretim süreci ile tanışma

.2023 , Maschoh bölgesi

 

 

 

 

7 Temmuz’da, ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, bir iş gezisi için Mastchoh bölgesini ve “Arvis Zelal Textile” limited şirketinde ziyaret etti. Sughd bölgesindeki en büyük iplik komplekslerinden biri olarak kabul edilen , işleme sürecini tartıştılar. Pamuk lifi endüstrisi ve pamuk ipi üretimi ile tanıştılar.

 

 

 

Üretim süreci ile tanışma sırasında Ulusun Saygıdeğer Lideri Emomali Rahmon’a, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye’den girişimcilerin katkılarıyla bu büyük iplik kompleksinin tadilattan sonra Aralık 2022’de tekrar faaliyete geçtiği ve 1000’den fazla tesisin bulunduğu bilgisi verildi. 300 yerel sakine iş verildi.Sürekli iş ve iyi maaş sağlandı.

Büyük iplik fabrikasında en fazla çalışanı kadın ve kız çocukları oluşturacak ve 200 kişiye daha istihdam sağlamak mümkün.

Üretimin bu aşamasında toplam çalışan sayısı 500 kişiye ulaşacak ve ortalama maaş 1500-2000 somoni olacaktır.

Halihazırda üç vardiya olarak faaliyet gösteren Arvis Zelal Tekstil Limited Şirketi, yılda 6,5 ​​bin ton pamuk lifinin endüstriyel olarak işlenmesi ve 5 bin 400 ton 16, 20, 24 ve 30 ebatlarında pamuk ipi üretim imkanına sahiptir. .

 

 

 

 

İşletmenin canlanması, birçok yeni istihdamın yaratılmasının yanı sıra yerli üretimin geliştirilmesinde sağlam bir adım olarak kabul ediliyor. Bu amaçla, bağımsızlık yıllarında, doğrudan Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’un devlet liderliği ve ülke Hükümeti’nin desteğiyle, yerli ve yabancı sanayi kuruluşlarının kurulması için elverişli koşullar yaratıldı. yatırımcılar.

 

 

 

 

“Arvis Zelal Tekstil” Limited Şirketi, üretim ve teknolojik kapasite açısından bölgenin en büyük iplik işletmesidir ve ayrı fabrikalarında, dünyanın en prestijli şirketlerinden pamuk elyafı işleme ve pamuk ipi üretimi için en gelişmiş cihaz ve ekipmanlara sahiptir. Almanya, Çin ve Türkiye dahil olmak üzere, kuruludur ve hammaddelerin tamamı Soğd bölgesi topraklarından temin edilebilir.

Sayın Devlet Başkanımız Emomali Rahmon, üretim sürecini yakından tanıdıktan sonra, ilgili yetkililerden iş ekipmanlarının etkin kullanılması, pamuk lifinin yüksek kalitede işlenmesi, dünya pazarında rekabetçi ürünlerin üretilmesi ve yeni istihdam yaratılmasını talep etti.

Üretilen ürünün – pamuk ipinin şu anda Özbekistan Cumhuriyeti de dahil olmak üzere yurtdışına ihraç edildiği bildirildi. Aynı zamanda bu dernek, ülkenin tekstil işletmelerine pamuk ipliği sağlama imkanına da sahiptir.

Edinilen bilgiye göre 2022 Aralık ayı ile 2023 yılının son altı ayında bu büyük eğirme kompleksinde yaklaşık 2 bin ton pamuk ipliği üretildi.

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, limited şirket “Arvis Zelal Textile” yetkililerine ve yatırımcılarına, yeni teknolojik hatların devreye girmesi ve etkili ve akılcı yöntemlerle iplik üretimini yılda 8 bin tona çıkarmaları talimatını verdi. özellikle hammaddelerin tam olarak işlenmesi olmak üzere mevcut yeteneklerin kullanılmasıyla, burada eğirme, dokuma, boyama ve dikiş dahil olmak üzere dört tam üretim aşaması yaygın olarak uygulanmaktadır. İleride bu tedbirin tamamlanması, hammaddenin yurt içinde limitine kadar işlenmesini sağlayacak ve iç pazarın arzı ile birlikte ülkeye hazır dikim mamullerinin ihracat hacmi de artacaktır. İplik fabrikası yetkilileri gelecekte pamuk üretimine başlamayı planlıyor.

Yatırımcılar, yeni teknolojik hatların devreye alınmasının ardından kumaş üretim ve boya fabrikasının faaliyete geçeceğinin sözünü vermiş, dikim fabrikası kurulması için planlar yapılmıştır.

 

 

 

 

Nihai ürünler sergisine yapılan ziyarette, “Zelal” firmasının Özbekistan Cumhuriyeti de dahil olmak üzere bölgenin bir dizi ülkesinde kumaş ve hazır giyim ürünleri üretimi için fabrikalar kurduğu bilgisi verildi. Mastchoh ilçesinin limited şirketi “Arvis Zelal Textile” altında Tacik girişimcilerle işbirliği. Bu tür işletmelerin kurulması bir yandan “Tacikistan Üretimi” etiketi taşıyan hazır dikim ürünleri ile iç ve dış pazarların tam tedariğine katkı sağlarken, diğer yandan binlerce yerel sakine yol açacaktır. kalıcı işler elde etmek.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31011?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.