Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay’ın Samandağ’ı İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay’ın Samandağ’ı İlçesinde İncelemelerde Bulundu
REKLAM ALANI
13.02.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay’ın Samandağ’ı İlçesinde İncelemelerde Bulundu
13.02.2023

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
S10.jpg
S11.jpg
S12.jpg
S1.jpg
S2.jpg
S3.jpg
S4.jpg
S5.jpg
S6.jpg
S7.jpg
S08.jpg
S8.jpg
S09.jpg
S10.jpg
S11.jpg
S12.jpg
S1.jpg
S2.jpg
S3.jpg

 

 

 

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama-kurtarma, yaşam destek ve sağlık faaliyetlerine yönelik yoğun çalışmalar devam ediyor.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerini yerinde incelemek üzere Samandağ’a gitti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın de yer aldığı ziyaret kapsamında Bakanlar Akar ve Kurum, ilk olarak AFAD Koordinasyon Merkezinde ilçedeki çalışmalara ilişkin brifing aldı, talimat verdi, ardından sahadaki çalışmaları yerinde inceledi.

Daha sonra iki Bakan aralarında bölgenin kanaat önderlerinin de bulunduğu vatandaşlara taziye ziyaretinde bulundu.

Başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Büyük bir acıdan bahsediyoruz. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren devlet seferber oldu.” diye konuştu.

Edirne’den Van’a, Sinop’tan Mersin’e kadar tüm asker ve sivillerin deprem bölgesi için harekete geçtiğini, herkesin daha fazla ne yapabileceğinin gayretinde olduğunu aktaran Bakan Akar, bazı akademisyenlerin yaşanan “asrın felaketini”, “dünyanın ikiye ayrıldığı deprem” olarak nitelendirdiğini aktardı.

Yaşananları “çok derin bir yara” olarak değerlendiren Bakan Akar, “Olumsuz hava şartlarının helikopter uçuşuna müsaade etmemesi, Hatay Havalimanının depremden zarar görerek kullanılmaz duruma gelmesi çalışmaları zorlaştırdı. Buna rağmen ilk andan itibaren enkaz altında kalan kardeşlerimizi bir an önce hayata kavuşturabilmek ve yaraları sara bilmek için herkes zamana karşı büyük bir gayret gösterdi.” açıklamasında bulundu.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Bakan Akar, “Biriz, beraberiz devlet-millet sizinle beraber, 85 milyonun birbirinden farkı yok. Bugüne kadar 85 milyon tek yumruk, tek yürek olarak çok mücadeleler verdik, bugünlere geldik. İnşallah burada da devlet ve millet tek yumruk, tek yürek olarak bu mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu yaraları saracağız.” dedi.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM

Geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da depremlerin 10 ilde 3,5 milyon vatandaşı etkilediğini, birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, hem şehir hem ilçe merkezilerin on binlerce binanın hasar görmesine neden olduğunu belirtti.

Devletin askeri, jandarması, polisi, AFAD’ı, UMKE’si tüm birimleriyle alanda olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, şunları söyledi:

“Acınıza ortak olabilmek için yoğun mücadele ediyoruz. Gidenleri geri getiremeyiz ama bundan sonraki süreçte hep birlikte 85 milyonun yüreği Samandağ için, Hatay dâhil 10 ilimiz için atıyor. Biz her zorluktan hep beraber, birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak çıktık.

Güçlü bir millet, devletiz. İnşallah bu afetin de üstesinden hep beraber geleceğiz. Bugün bir ve beraber olma zamanı. İlk önce enkazdaki vatandaşlarımızı çıkaracağız daha sonra da nasıl Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de bir yıl içinde konutlarımızı yapıp vatandaşlarımıza teslim ettiysek, son 20 yılda TOKİ Başkanlığımızca 1 milyon 180 bin konutu bitirip teslim ettiysek, inşallah el birliğiyle bu süreçten en güçlü şekilde çıkacağız.”

Konuşmaların ardından okunan dua sonrası Bakanlar Akar ve Kurum, vatandaşlara tek tek geçmiş olsun dileklerini iletti.

MSB

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1322023-53254

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.