Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duşanbe şehrinin İsmail Somoni ilçesinde 40 Nolu okul öncesi eğitim kurumunun açılışı

Duşanbe şehrinin İsmail Somoni ilçesinde 40 Nolu okul öncesi eğitim kurumunun açılışı
REKLAM ALANI
02.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Duşanbe şehrinin İsmail Somoni ilçesinde 40 Nolu okul öncesi eğitim kurumunun açılışı

2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

 

31 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ve Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Başkan Duşanbe Şehri Muhterem Rüstem Emomali, başkentin İsmail Somoni ilçesinde 40 numaralı okul öncesi eğitim kurumunu açtı.

 

 

 

 

Milletin lideri Sayın Emomali Rahmon’a, 40 numaralı Okul Öncesi Eğitim Kurumu binasında 250 çocuğun eğitim ve öğretimi için modern tesis ve imkanların bulunduğu bilgisi verildi.

Okul öncesi kurumunda 11 grup halinde Tacikçe, Rusça ve İngilizce dillerinde eğitim verilmektedir.

Tesis bodrum ve 4 kattan oluşmakta olup 23 kişiye kalıcı iş imkanı sağlanmıştır.

 

 

 

Kurumda eğitim dersliklerinin yanı sıra mutfak, spor ve müzik salonları, çocuk kulübü salonu, sağlık odası, gıda ürünleri deposu ve diğer yardımcı odalar bulunmaktadır.

Ayrı çocuk yatak odaları, yatak takımları ve diğer eğlence öğeleri gibi modern ekipmanlarla donatılmıştır.

Okul öncesi kurumunun yeni binası, Duşanbe Belediye Başkanı’nın Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Bağımsızlığının 35. yıldönümünü kutlama kararına ve müşteri tarafından ülke Hükümetinin sürekli desteğine dayanarak inşa edildi. ve projenin yüklenicisi – Limited Şirketi “ABR-Textile” modern tasarımı ve yüksek kalitesi ile üstlenilmiştir.

 

 

 

 

Kurumun bahçesinde çocukların eğlenmesi ve diğer aktiviteler için yeni eğlence ekipmanlarıyla donatılmış oyun alanları bulunmaktadır.

Yeni yapılan bina ısıtma sistemine bağlı olup, kış aylarında dersliklerin, çalışma odalarının, eğitim ve dinlenme odalarının ısıtılması sağlanmaktadır.

Ülkenin Sayın Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, yeni binada yaratılan koşulları tanırken, eğitim çalışanlarıyla konuştu ve onları genç neslin doğru eğitim ve öğretimine yönlendirerek onları kendini tanıma ruhuyla geliştirdi. ve modern bilimleri ve yabancı dilleri incelemek.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31386?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.