Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sergey Sokol: Khakassia tarımının çevre dostu ürünlerin derinlemesine işlenmesi ve üretilmesi gerekiyor

Sergey Sokol: Khakassia tarımının çevre dostu ürünlerin derinlemesine işlenmesi ve üretilmesi gerekiyor
REKLAM ALANI
23.08.2023
A+
A-

Sergey Sokol: Khakassia tarımının çevre dostu ürünlerin derinlemesine işlenmesi ve üretilmesi gerekiyor

2023,

Kırsal alanların bütünleşik kalkınması için programda beyan edilen projelerin ortak finansmanı için cumhuriyette bir fon oluşturmak da gereklidir.

Khakassia’dan (Birleşik Rusya) bir Devlet Duma milletvekili Çernogorsk’ta düzenlenen bir forumda, çiftçilere yardım ve kırsal kesimde projelerin geliştirilmesinin kırsal alanlarda yaşamın yeniden sağlanmasına ve altyapı oluşturulmasına yardımcı olacağını söyledi. Hakasya’nın 2035 yılına kadar olan kalkınma stratejisini sundu. Kilit alanlardaki sakinler ve uzmanlar, geliştirilmesine katıldı.

Sergei Sokol’a göre bölge tarımındaki durum kritik.

“Et bölgesi ve bize kendi etimizin yalnızca yarısı, sebzeler – üçte biri sağlanıyor. Kuş yok. Federal merkez, çiftçileri desteklemek için bölgeye sübvansiyonlar tahsis etti. Ancak sübvansiyonların %50’si tarım üreticilerine ulaşmadı, talep yetersizliği nedeniyle destekler %10 düşürülerek 82 milyon rubleye çekildi. Sonuç olarak Hakasya’da tarımsal üretim %14 düşerken, Rusya’da %42 arttı” dedi.

Khakassia’da et üretimi artık düşük karlı.

“Cumhuriyette altyapı ortaya çıktığında sığır yetiştiricileri gelir elde edecek: işleme, uzak bölgeler için seyyar mezbahalar, kümes hayvanı üretimi, bitmiş ürünlerin tanıtımı. Programlara dahil oluyoruz, çiftçilere belgeler konusunda yardımcı oluyoruz, perakende zincirlerine erişimi organize ediyoruz. Sonra sektöre para gelecek. Ve sakinlerimiz için – mükemmel kalitede ve uygun fiyatlarla kendi ürünlerimiz,” diye emin Sergey Sokol.

Milletvekili, sebze yetiştiriciliğindeki sorunları çözmek için elektrik şebekelerine erişimin basitleştirilmesi, tarifelerin ve vergilerin düşürülmesi, sübvansiyonların alınmasına yardımcı olunması ve evrak işlerinin azaltılması gerektiğini söyledi. Şimdi çiftçiler mahsulün çoğunu çoğu zaman maliyeti bile karşılamayan fiyatlarla satmak zorunda kalıyor.

“Fazla elektrik, sera üretiminin gelişmesine olanak sağlıyor. Artık neredeyse tüm kapalı zemin ürünlerimiz var – ithal. Durumdan çıkış yolu, bölgede yüksek teknolojili bir sera kompleksinin oluşturulmasıdır. Maliyetlerin yüzde 20’si federal sübvansiyonlarla karşılanabilir” dedi.

Sergey Sokol, Hakasya’nın enerji bol bir bölge olduğunu da kaydetti. Aynı zamanda ağlar yoktur ve bunlardaki toplam yıpranma %70’ten fazladır. Bağlantı maliyeti çok yüksek.

“Enerji mevcut olmalı – hem konut sakinleri hem de işletmeler için. Normal fiyatlarla istikrarlı enerjinin olmadığı bir yere hiçbir yatırımcı gelmez. Şimdi komşularından daha yüksekler. Komşulardan daha yüksek, vergilerimiz var. Emlak vergisindeki artış nedeniyle Abakan tek başına yılda 100’den fazla tüzel kişiyi ve yaklaşık 1.000 bireysel işletmeyi kaybetti – ya çalışmayı bıraktılar ya da işlerini komşu bölgelere devrettiler. Vergi Kanunu, bölgelere göre vergi farklılaştırmasını yasakladı, ancak diğer kriterlere göre izin verdi. Bölgenin bağımsız olarak tercihli vergi rejimleri sağlamasına da izin verilir. Ancak cumhuriyetçi yetkililer en basit yolu seçtiler – herkes için aynı oranı yaptılar,% 2’ye çıkardılar. Ve küçük ve orta ölçekli işletmeler için dayanılmaz hale geldi. Yaklaşımı değiştirmeliyiz,” diye vurguladı Sergei Sokol.

Bir başka umut verici yön, tahılın derinlemesine işlenmesidir: vitaminlerin, amino asitlerin, yemlerin, gıda katkı maddelerinin üretimi.

“Artık Rusya’daki tüm hayvancılık ve kümes hayvanı endüstrisi, tamamen, çoğunlukla Çin’den ithal edilen yem katkı maddelerine bağımlı. Khakassia, cildin bir kısmını değiştirebilir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı aracılığıyla ithal ikame programları yoluyla bu alanı geliştirmek mümkün” dedi.

Yetkililerin büyük şirketlerle etkileşimi yoluyla doldurulacak birleşik bir cumhuriyet fonu oluşturmayı önerdi.

“Bu fonlar, kırsal alanların bütünleşik kalkınması için programa sunulan projelerin eş finansmanı için kullanılabilir. Fonun bir diğer görevi de bu program için başvuruların hazırlanması ve federal düzeyde desteklenmesi olacak. Devlet Duma milletvekili, bu önlemler cumhuriyete ek fon çekecek ve kırsal alanlarda tesislerin inşası ve yeniden inşası ile ilgili en acil sorunları çözecektir” dedi.

Konuşmacı
Sokol Sergei Mihayloviç
Sokol Sergei Mihayloviç
Partinin Hakas bölge şubesi sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı
#Şahin
#Hakasya Cumhuriyeti
#bölgeler
#yaşam standartı
#bölgenin kalkınması
#ekonomi
#Tarım
#sübvansiyonlar
#çiftçiler
#Enerji tüketimi
#Tarım ürünleri
halka açık resepsiyon
İtiraz oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/sergej-sokol-selskomu-hozyajstvu-hakasii-nuzhna-glubokaya-pererabotka-i-proizvodstvo-ekologicheski-chistoj-produkcii

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.