Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Rogun” hidroelektrik santralinin AST-3 erişim tünelindeki çalışmaların ilerleyişini ziyaret etmek

“Rogun” hidroelektrik santralinin AST-3 erişim tünelindeki çalışmaların ilerleyişini ziyaret etmek
REKLAM ALANI
12.08.2023
A+
A-

 

 

 

“Rogun” hidroelektrik santralinin AST-3 erişim tünelindeki çalışmaların ilerleyişini ziyaret etmek

 

 

 

 

.2023

 

, Rogun şehri

9 Ağustos’ta, ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Saygıdeğer Emomali Rahmon, “Rogun” AST-3 erişim tüneli inşaatındaki ilerleme hakkında bilgi aldı. hidroelektrik Santrali.

 

 

 

Deniz seviyesinden 1043 metre yükseklikte bulunan bu tünelin uzunluğu 387 metredir. Şu anda, açık anonim şirket “Tojikhidroelektromontazh” tarafından tünel açma ve geçici güçlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Nitelikli işçi ve uzmanların katılımı ve inşaat sürecinin gereksinimlere göre uygulanması, işlerin öngörülen standartlara uygun olarak tamamlanmasına katkıda bulunmuştur.

Tünel açma işlerinin proje hacmi 22.163 metreküptür. Bugüne kadar tamamlanan işler 12 bin metreküpün üzerinde, kalan tünel açma işleri ise 10.136 metreküptür.

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, mevcut imkanları etkin bir şekilde kullanmak, inşaat sürecini güçlendirmek ve işi belirlenen proje süresi içinde tamamlamak için işçilere, uzmanlara ve ilgili yetkililere görev verdi.

 

 

 

 

4. kat inşaat tünelinin “A” kolunda 128.401 metreküp tünel açma ve geçici güçlendirme işleri tamamlanmıştır. İşin yürütülmesinde modern ekipman ve yüksek vasıflı uzmanlar yer almıştır.

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon, inşaatçıların çalışmalarını çok takdir etti ve Tacikistan’ın parlak geleceği için önemli olan “Rogun” hidroelektrik santralinin rolünü değerlendirdi.

Şu anda ankraj montajı, çimentolama ve betonlama işleri açık anonim şirket “Tojikhidroelectromontazh” tarafından yürütülmektedir.

“Rogun” hidroelektrik santralinin temeli, ülkenin çifte ekonomik ve sosyal kalkınmasının temeli olarak kabul ediliyor. Bu bilinçle yüzyılın bu devasa binasının işçileri ve uzmanları, kalite gerekliliklerine uygun olarak yükümlülüklerini yerine getirmeyi ve yüzyılın binasının inşasına katkıda bulunmayı amaç edinmiştir. .

 

 

 

 

Ayrıca Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, 4. kat inşaat tünelinin acil durum onarım ve ana kapılarının durumu hakkında bilgi aldı.

Deniz seviyesinden 1099 metre yükseklikte bulunan tesisin uzunluğu 70 metre, genişliği 18 metre ve yüksekliği 22 metredir.

Tesisteki çalışmalar açık anonim şirket “Tojikhidroelektromontazh” tarafından yürütülmektedir.

Tesisin asıl görevi, gerekli dönemlerde tesisin faaliyetini düzenlemektir.

Çimentolama ve drenaj tünelinde, açık anonim şirket “Tojikhidroelektromontazh” çalışanları ve uzmanları tarafından yapıcı beton döşeme işleri yapılıyor.

 

 

 

 

 

Tünel açma işleri 29.885 metreküp, beton döşeme işleri ise 347 metreküptür. Şu anda, beton işlerine devam etmek için güçlendirme çalışmaları devam ediyor. İşin kalitesi günlük olarak izlenir ve gereksinimlere göre gerçekleştirilir.

Betonlama ve drenaj tünelinin projesine göre uzunluğu 605 metre olup, bu tünel betonlama ve drenaj perdesi işlerinin tam olarak uygulanmasına hizmet etmektedir.

“Rogun” hidroelektrik santralinin temeli, tam enerji bağımsızlığının sağlanmasına büyük katkı sağlıyor ve yüzyılın bu devasa tesisinin işçileri ve uzmanları, inşaat işçiliği alanında gerekli koşulları kullanarak, inşaatın tamamlanmasına sadakatle katkıda bulunuyorlar. temel vatanseverlik duygusu yüksek işler.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31190?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.