Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Rogun” hidroelektrik santralinin “Soy obi shur” kontrol alanındaki çalışmaların ilerleyişi ziyaret edildi.

“Rogun” hidroelektrik santralinin “Soy obi shur” kontrol alanındaki çalışmaların ilerleyişi ziyaret edildi.
REKLAM ALANI
13.08.2023
A+
A-

 

 

 

“Rogun” hidroelektrik santralinin “Soy obi shur” kontrol alanındaki çalışmaların ilerleyişi ziyaret edildi.

.2023 , Rogun şehri

 

 

 

Ziyaretin devamında, barış ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, “Rogun” hidroelektrik santralinin “Tuzlu su” kontrol alanını ziyaret etti ve montaj hattının havai kısmında proje ve iş akışı ile tanıştı.

Konveyör hattının bu bölümü, su seviyesinin yükselmesi durumunda çakıl malzemenin barajın üst kısmından alt kısmına taşınması ve depolanmasına hizmet edecektir. Bu tesisin havai kısmı Soy Obi-Shol üzerinden geçmektedir ve bu alandaki konveyör hattının uzunluğu 640 metredir. Bu hattın sağ ve sol kıyılarında temellerinin beton dökümü tamamlanmış olup, geri kalan çalışmalar deneyimli uzmanların katılımıyla plana uygun olarak devam etmektedir.

 

 

 

 

Şu anda, konveyör hattı ekipmanlarının bir kısmı inşa edilen temel üzerine kurulmuş durumda ve tesisin geri kalan kısımlarını birleştirmek için uzmanlar çalışıyor.

Konveyör hattı ekipmanları bir İtalyan firmasından temin edilip kurulacak olup, bu tesis çakılların barajın bir kısmından diğer kısmına taşınmasını kolay ve uygun maliyetli hale getirecektir. Konveyör hattının bant genişliği 1400 mm olup, kapasitesi saatte 3 bin tondur.

 

 

 

 

Konveyör hattının havai kısmının yapım işi “Vibuild” firması tarafından yapılmış ve bu hattın zamanında inşa edilmesi için gerekli çalışma koşulları oluşturulmuştur. Müteahhitler inşaat gereksinimlerini de göz önünde bulundurarak bu tesisi öngörülen süre içinde kullanıma sokmaya çalışıyorlar.

Aynı yerde Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon da 5 Nolu şantiyeyi ziyaret etti. Bu şantiyede maden ocaklarının su boruları ve kalıcı su depoları hazırlanmaktadır.

 

 

 

 

Halihazırda bu bölümde her biri 48 ton ağırlığa kadar 7 metre çapında boruların kaynak ve hazırlık çalışmaları yapılmakta olup, 4 Nolu ünitenin su deposunda kullanılması amaçlanmaktadır.

Bu borular, Norak Hidromekanik Santrali’nde yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak yarım daire şeklinde hazırlanmakta ve santrale ithal edilmektedir.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon tanıtımda öncelikle yetkililerin iş kalitesine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 

 

Bu alanda Norak şehrinin deney ve mekanik tesisi de 3 numaralı su temini şaft-türbin ünitesinin borularını toplamaya ve monte etmeye başladı. Projeye göre santralin 1.125 metre kotuna kadar olan bu bölümünde 2.284 ton demir cevheri kullanılacak. bu boruları belirtilen sürede hazırlayın. İki yerli şirketin – “Tojikgidromontazh” ve Norak şehrinin Deneysel ve Mekanik Fabrikası’nın bu şantiyede su besleme şaftları-türbinleri ve kalıcı su alıcı şaftlarının borularının montajı ve hazırlanması ile uğraştığı vurgulanmalıdır.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31198?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.