Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kassym-Jomart Tokayev ve Emomali Rahmon Dijital Hükümet Ofisini ziyaret etti

Kassym-Jomart Tokayev ve Emomali Rahmon Dijital Hükümet Ofisini ziyaret etti
REKLAM ALANI
28.08.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Astana, Kazakistan

Kassym-Jomart Tokayev ve Emomali Rahmon Dijital Hükümet Ofisini ziyaret etti

2023

 

 

 

İki devletin başkanlarına yerli bilişim çözümleri sunuldu. Dijital Kalkınma, Yenilik ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Musin, devlet kurumları ile vatandaşlar arasında etkin etkileşimi kolaylaştıran BT platformlarını sundu.

 

 

 

 

Özellikle, bir çocuğun doğumunun kaydedilmesinin yanı sıra gayrimenkul ve arabanın kaydedilmesi sırasında belgelerin verilmesine yönelik proaktif talep örnekleri sunuldu.

İki ülkenin cumhurbaşkanları, vatandaşların başvurularını iletmek için e-Otinish platformu ve toprak altı kullanım birimlerinin faaliyetlerinde şeffaflığın sağlanmasına ve kullanılmayan tarım arazilerinin tespit edilmesine olanak tanıyan alan izleme sistemiyle tanıştırıldı.

 

 

 

Kazakistan ve Tacikistan liderlerine Dijital Aile Haritası projesinin hayata geçirilmesi anlatıldı. Proje, merkezi hükümet organlarının 20 veri tabanından alınan 100 sosyal refah göstergesini içeren bir referans veri tabanıdır. Veritabanı, tüm aileleri beş refah düzeyine göre sınıflandırmaya ve proaktif olarak hedefe yönelik sosyal yardım sağlamaya yardımcı oluyor.

 

 

 

 

Toplantı sonucunda Kazakistan Dijital Kalkınma, Yenilik ve Havacılık Sanayi Bakanlığı’nın e-devlet platformunun uygulanmasına ilişkin deneyimlerini Tacikistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanlığı ile paylaşacağı bir Mutabakat Zaptı imzalandı.

 

 

 

 

Ülkeler arasındaki iş birliği çerçevesinde Tacik uzmanların Kazakistan’daki ileri bilişim okulları ve araştırma enstitülerinde yetiştirilmesi olanağı da sağlanacak. Emomali Rahmon, Tacikistan’da dijital teknolojilerin geliştirilmesindeki yardımlarından dolayı Kassym-Jomart Tokayev’e şükranlarını sundu.

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/kasym-zhomart-tokaev-i-emomali-rahmon-posetili-ofis-cifrovogo-pravitelstva-26787

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.