Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu’nu kabulünde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu’nu kabulünde konuştu
REKLAM ALANI
30.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu’nu kabulünde konuştu
28.07.2023

 

 

 

“1 Ağustos tarihi Kıbrıs Türkü için dönüm noktasıdır”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmasında, 1 Ağustos’ta Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 47’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 65’inci ve Kıbrıs’ın fethinin 452’nci yıl dönümünün kutlanacağını söyledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün 450 yıldan fazla bir süredir Kıbrıs’ta bulunduğunu, dünyada birçok halkın ve devletin bu kadar uzun bir geçmişe sahip olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün yüzyıllardır Kıbrıs’ta yaşamasının egemen eşit olmasının temel dayanaklarından biri olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve varoluş mücadelesinde TMT’nin büyük katkıları olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin 1960 yılında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurucu ortağı olarak uluslarası bir anlaşma ile haklı yerini aldığını anlattı.

 

 

Silah zoruyla Kıbrıslı Türklerin 3 yıl sonra Kıbrıs Cumhuriyeti’nden dışlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, 1974 yılına kadar varoluş mücadelesi verildiğini ve Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıslı Türklerin özgürlüğüne kavuştuğunu kaydetti.

 

 

 

Kıbrıs Türkü’nün aşama aşama kurduğu devletlerin ardından kurum ve kuruluşlarını da kurduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, 1976 yılında TMT’nin yerini GKK’nın aldığını dile getirdi.

 

 

 

Kıbrıs Türkü’nün huzur ve barış içinde yaşamasının insan hakları gereği olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, polis teşkilatı ve askeri örgütlenmesiyle ülkenin huzur ve güvenliği için hizmet veriyor. Kıbrıs’ta ve Doğu Akdeniz’de havada, karada ve denizde Türk Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği ve dayanışma içinde görevler başarıyla yürütülüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nda aynı zamanda 3 önemli günün kutlanacağı sözlerine ekledi.

 

 

 

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Zorlu Topaloğlu da konuşmasında, Kıbrıs Türk tarihinde 1 Ağustos tarihlerinde 3 önemli gelişme yaşandığına dikkat çekerek, 1571 yılında Kıbrıs’ın Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedildiğini, 1958 yılında TMT’nin ve 1976 yılında ise GKK’nın kurulduğunu söyledi.

 

 

GKK’nın asker, polis ve tüm unsurlarıyla görevinin başında ve Kıbrıs Türkü’nün emrinde olduğunu anlatan Topaloğlu, tüm personelin vatan sevgisi ve millet aşkıyla görevlerini özveriyle yerine getirdiklerini vurguladı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-1-agustos-toplumsal-direnis-bayrami-nedeniyle-guvenlik-11344

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.