Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞANLIURFA 14 MAYIS’I BAYRAMA ÇEVİRECEKTİR”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞANLIURFA 14 MAYIS’I BAYRAMA ÇEVİRECEKTİR”
REKLAM ALANI
17.04.2023
A+
A-

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞANLIURFA 14 MAYIS’I BAYRAMA ÇEVİRECEKTİR”

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da 18 Mart Çanakkale Caddesi’nde düzenlenen 897 afet konutu temel atma ve 659 konut ile 61 dükkânın anahtar teslim törenlerine katıldı. Tören alanındaki katılımın muhteşem olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfalıların, tören alanındaki muhabbeti 14 Mayıs’ta farklı bir bayrama çevireceklerine inandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış ve temel atma törenleri için geldiği Şanlıurfa’da 897 Afet Konutu Temel Atma ve 659 Konut, 61 Dükkân Anahtar Teslim Törenini gerçekleştirdi. Şanlıurfa’nın depremin ardından sel felaketi yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afetlerin yaralarını sarmak, kayıplarını telafi etmek boynumuzun borcudur.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da 897 Afet Konutu Temel Atma ve 659 Konut, 61 Dükkân Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en kadim şehirlerinden insanlarının da kıymet bilen vefalı insanlardan biri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimleri için alanı dolduran on binlerce Şanlıurfalıdan bir kez daha destek istedi.

Konuşmasında, Şanlıurfa’nın mazlumlara, mağdurlara, nice gönül sultanlarına kucak açan, yüklerini omuzlayan, ekmeğini, suyunu paylaşan şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın insanlığın tarihin derinliklerindeki köklerini aradığı, medeniyetlerin özlerinin izini sürdüğü bir şehir olduğunu kaydetti.

“Urfa’yı anlamak için önce Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla bu şehrin tüm renkleriyle kucaklaşmak gerekir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’yı her bir ferdiyle, toprağının her karışıyla, ona şanlı unvanı veren cesaretiyle, onu bölgesinin cazibe merkezi yapan bereketiyle sevdiklerini ifade etti.

Türkiye’nin, 6 Şubat’ta, tarihinin en geniş alanında yaşadığı şiddetli depremlerle sarsıldığını ve depremlerden etkilenen şehirlerden birinin de Şanlıurfa olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ölenleri geri getirmek elimizde değil, ama afetlerin yaralarını sarmak, kayıplarını telafi etmek boynumuzun borcudur.” İfadelerine yer verdi.

Dünyada, bu çaplı bir felaketin üzerinden sadece 2,5 ay geçtikten sonra vatandaşlarını yuvalarına kavuşturmaya başlayabilecek başka bir devlet ve yönetimin olmayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’mızda da, 8 bini konut ve 3 bini köy evi olmak üzere 11 bin ev yaparak, depremzedelerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Şanlıurfa’da yapımı tamamlanan konut ve dükkânların anahtar teslimini yaptı. Yapılan duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle butona basarak, konutların temelini attı.

BÜLTEN NO : 232
TARİH : 16.04.2023
HABER BAŞLIĞI : CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞANLIURFA 14 MAYIS’I BAYRAMA ÇEVİRECEKTİR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]l.com

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.