Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emine Erdoğan, Olgunlaşma Enstitülerinin ortak markası “Bohça” mağazasının Galataport’taki ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi

Emine Erdoğan, Olgunlaşma Enstitülerinin ortak markası “Bohça” mağazasının Galataport’taki ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
25.12.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emine Erdoğan, Olgunlaşma Enstitülerinin ortak markası “Bohça” mağazasının Galataport’taki ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi
24.12.2022

 

 

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

Emine Erdoğan, Olgunlaşma Enstitülerinin ortak markası “Bohça” mağazasının Galataport’taki ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki Olgunlaşma Enstitülerinin ortak markası “Bohça” mağazasının Galataport’taki ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve eşi Fatma Nebahat Özer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un eşi Eymen Muş, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya ile Dilek Hanif, Canan Yaka, Zehra Işık ve Suzan Toplusoy gibi moda ve tasarım dünyasından ünlü isimler yer aldı.

Emine Erdoğan, davetlilerle kurdele keserek Galataport Paket Postanesi bölümünde yer alan Bohça mağazasının ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Emine Erdoğan, bu sırada “Galataport Bohça mağazamız İstanbul’umuza, Türkiye’mize hayırlı olsun. Allah sayılarımızı arttırsın inşallah” ifadelerini kullandı.

Açılışı yapılan Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde hayata geçirilen Bohça mağazasını gezen Emine Erdoğan, el dokuması ipek ile pamuk karışımı kumaşlarla hazırlanan ve geleneksel el sanatlarıyla bezenen kıyafetleri inceledi.

Emine Erdoğan, mağazadaki Maraş işi, Türk işi, Antep işi, blonya iğnesi, dantel angles, hesap işi, tel kırma, tel sarma, sim sarma gibi geleneksel el sanatları teknikleriyle hazırlanan çeyizlik ve ev dekorasyon ürünlerinin yapım teknikleriyle ilgili usta öğreticilerden bilgi aldı.

Emine Erdoğan, Mardin telkari, Trabzon kazaziye, kıl testere ve iğne oyası teknikleriyle hazırlanan takıları ve tel kırma tekniğiyle tasarlanan ürünleri de özenle inceledi.

Emine Erdoğan, ünlü tasarımcıların da yer aldığı davetlilerle ürünleri incelediği sırada, Bohça mağazasının uluslararası bir marka hâline getirilmesi temennisinde bulunarak, bu konuda tasarımcılardan destek istedi.

Mağaza gezisinin ardından Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve eşi Fatma Nebahat Özer, Beyoğlu Refia Övünç Olgunlaşma Enstitüsünün koleksiyonunda yer alan Osmanlı dönemi gümüş tel kırma işlemeli örtüyü Emine Erdoğan’a takdim etti.

Emine Erdoğan, açılışa katılan davetliler ve Bohça markasının kıyafetlerini üzerinde taşıyan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

EMİNE ERDOĞAN’A OLGUNLAŞMA ENSTİTÜLERİNİ TEMSİLEN YAKA İĞNESİ HEDİYE EDİLDİ

Açılışta, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Gastronomi Bölümü öğretmenleri ve usta öğreticilerinin hazırladığı yiyecekler davetlilere ikram edildi. Emine Erdoğan da usta öğreticilerden hazırladıkları yiyeceklere ilişkin bilgi aldı, bölümün öğrencileriyle fotoğraf çektirdi.

“Türk iğnesinin mucizesi” olarak hafızalarda yer edinen Olgunlaşma Enstitülerini temsilen düğme üzerine iğne ve ipliğin yer aldığı gümüş yaka iğnesi Emine Erdoğan’a hediye edildi. Emine Erdoğan da davetlilerle ikramların tadına baktı.

Emine Erdoğan, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Osmanlı’da memurların ilk defa çikolata tüketerek kutularını kayıt altına aldıkları tarih olan 1780’den esinlenilerek marka hâline getirilmesi hedeflenen “Çukulat 1780” adlı çikolata hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çikolatanın paketlenmesi için enstitünün projelerinde kullandığı atık kumaşlardan hazırlanan el yapımı özel çanta formundaki kılıf da tasarımcılardan tam not aldı.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/142257/emine-erdogan-olgunlasma-enstitulerinin-ortak-markasi-bohca-magazasinin-galataport-taki-ikinci-subesinin-acilisini-gerceklestirdi-

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.